Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a întâlnit joi, 7 septembrie 2023, cu Președintele Isaac Herzog și cu Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Statul Israel, în perioada 6-8 septembrie 2023.

Subiectele abordate în discuția cu Președintele Isaac Herzog au vizat consolidarea cooperării dintre NATO și Israel, inclusiv în domeniul inovației și noilor tehnologii, și preocupările comune generate de competiția strategică globală.

„M-am bucurat să pot răspunde invitației domniei sale de a merge în vizita oficială în Israel, lansată cu ocazia vizitei sale la sediul NATO din Bruxelles, la începutul acestui an, marcând astfel continuarea si aprofundarea parteneriatului dintre noi”, a spus Mircea Geoană după întâlnirea cu șeful statului israelian.

„Sunt foarte bucuros să îl revăd pe vechiul meu prieten, care este astăzi Secretarul General Adjunct al NATO. Avem relații excelente cu NATO, cooperarea este excelentă și așteptăm cu nerăbdare să o extindem”, a spus Prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Mircea Geoană a apreciat că întîlnirea cu Prim- ministrul Netanyahu are loc „într-un moment crucial al cooperării noastre.” 

„Acum, când avem în față posibile parteneriate între statele autoritare și nedemocratice, cum sunt Federația Rusă și Iran, este important ca democrațiile să se unească și să susțină valorile noastre comune.

De la aprofundarea actualului parteneriat, până la extinderea către noi domenii, cum ar fi cel al noilor tehnologii, am discutat cu premierul inclusiv despre lumea în continuă schimbare și rețeaua de parteneriate care trebuie întarită și optimizată”, a subliniat Mircea Geoană.

VIDEO AICI

Pentru mai multe informații accesați Twitter, Facebook, Youtube și LinkedIn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *