Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că „problema de fond în ceea ce privește sistemul de educație din România este să le dăm tinerilor deprinderi profesionale pentru meseriile viitorului, care sunt deja astăzi aici”.

El a acordat sâmbătă, 10 iunie 2023, un interviu publicației DC News, în care a vorbit despre situația actuală din domeniul educației.  

„Eu sunt foarte, foarte preocupat de locurile de muncă pentru tinerii noștri în anii care vin, pentru că meseriile trecutului sunt ușor, ușor, dacă nu înlocuite, modificate de aceste noi tehnologii și avem nevoie să investim în educația acestor tineri. 

Conduc inovarea și tehnologia la NATO și văd în fiecare secundă cum noile tehnologii ne schimbă modul de viață. 

Viitorul îți poate furniza multe neprevăzute. O singură certitudine există în istoria umanității: țările care au avut o educație bună au supraviețuit. Țările care au avut educație bună, au prosperat. Țările care au avut o educație bună, au avut și securitatea națională de calitate”, a spus Mircea Geoană.

El a subliniat că „există o transformare a modului în care meseriile, educația, profesiunile, societatea sunt impactate de noile tehnologii, cum n-am avut niciodată în istoria umanității.” 

În legătură cu greva profesorilor, Mircea Geoană și-a exprimat speranța ca problema „să fie rezolvată cât mai rapid, prin dialog și printr-o atitudine constructivă, deoarece copiii trebuie să își dea examenele”.

„Eu sper din inimă să fie găsite resursele politice, de negociere și financiare pentru a putea să se depășească aceste momente. Nu este o problemă legată de salarii, pentru că s-a făcut un efort și pentru medici acum câțiva ani de zile. Probabil la un moment dat se vor găsi resurse pentru mai multe elemente care să încurajeze profesia nobilă de dascăl”, a adăugat Mircea Geoană. 

VideoAICI (min. 41.46)

Pentru mai multe informații accesați Twitter, Facebook, Youtube și LinkedIn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *